Elta Universitate România

Astrologie I
Astrologia, un domeniu atat de disputat, un domeniu al curiozitatii si atitudinii mistice, dar mai ales un domeniu al ignorantei. Pentru cei ce vor sa se faca astrologi, gasind in ei cumva aceasta chemare, un lucru se impune de la inceput: Astrologia incepe din farfurie, nu din biblioteci.
Majoritatea "astrologilor" notorii pot fi numiti astfel intre ghilimele tocmai pornind de aici. Lipsa unei minime cunoasteri asupra vietii, lipsa minimelor notiuni de metafizica, toate acestea genereaza delirul astrologic in mass-media actuala. Ce este Apocalipsul, ce este o Epoca, ce inseamna Tatal si Fiul, ce este Spiritul, e inseamna o afirmatie, ce inseamna o consecinta... mai departe cum sa mancam, ce este culoarea unei haine, cum sa gandim, cum sa vorbim, cum sa facem amor. Pe mai toate programele tv si site-urile de internet, ca si in toate ziarele de calitate indoielnica, care nu prea au cu ce sa-si umple paginile - gasim aceste curiozitati astrologice. Dar cei care intervin direct pe posturile tv, in special ei, isi incep delirul fara sa stie macar in ce saptamana astrala se gasesc, si mai ales cu o friptura proaspata in stomac. Privind aceste spectacole de circ, un gust amar ramane... Si totusi un lucru se impune: daca noi stam, ei vor merge si mai departe, reusind sa deformeze la maxim aceasta stiinta.
Astfel incat debutam un serial de Astrologie pe acest site. De la inceput trebuie sa va explicam: facem acest lucru nu pentru curiosi. Cand vom cunoaste cat de cat Astrologie, vom descoperi un lucru neasteptat - ea face parte din viata la fel ca rasaritul din fiecare dimineata. O minima seriozitate se impune de la inceput, a nu deforma, a nu avea pretentia c-ai inteles cand esti inca departe, caci majoritatea suntem departe de simplitate. A percepe astrologia pleaca de la a percepe ce-ai pus in farfurie, acolo fiind primul contact cu simplitatea.
Omul de azi este foarte convins de materialitatea sa - dar este conceptia din capul lui, nu o perceptie. Cum reuseste omul sa-si perceapa corpul? Iata situatia unei astrograme natale:
- Zodia unde este Luna devine partea corpului care nu o percepi, la care nu esti de regula atent, dar unde vei resimti puternicele emotii colective. De aceea, la un mare eveniment, unuia ii tremura genunchii, pe altul il doare capul, pe altul stomacul,etc.
- Zodia unde este Soarele indica partea corpului care simti ca-ti da individualitate, unul cu Soarele in Leu isi va umfla pieptul, altul cu Soarele in Berbec va tine capul cat mai drept si descoperit, altul cu Soarele in Sagetator va purta de preferinta pantaloni drepti, jeans, unul cu Soarele in Fecioara isi va baga mereu camasa in pantaloni si va strange cureaua, in fine unul cu soarele in Scorpion isi va cumpara zeci de chiloti. In general, Soarele indica partea corpului la care esti mereu atent.
- Zodia unde este Saturn si Zodia unde cade Casa XII, desemneaza partea corpului cea mai expusa la afectiuni cronice, acestea fiind de regula simultane cu marile lectii de viata. Cum putem constientiza aceste lectii fara un Horoscop natal? Mai greu.
- Zodia in care cade Ascendentul si Zodia unde cade Casa VI, desemneaza partea corpului sensibila la afectiuni acute, odata cu formarea personalitatii. Aceasta personalitate e ceva tare urmarit de majoritatea oamenilor, sa se poarte cu peronalitate, sa aiba personalitate, mai departe sa nu accepte jignirea, umilirea, sfidarea... sa nu cumva sa-i cada nasul. Intreaga tematica a personalitatii e dezbatuta in detaliu de scolile ignorante de psihologie. Astrologia o considera mult mai simplu: o constructie temporara, exterioara, temperamentala, care din pacate genereaza multe frustrari si complexe prin neantelegere, necunoastere. Cand intervin aceste frustrari, intervin in general aceste afectiuni acute. Unul cu Ascendentul in Berbec va suferi de dinti, unul cu Ascendentul in Taur va ragusi din cand in cand, unul cu Ascendentul in Rac va avea tulburari gastrice, altul cu Ascendentul in Gemeni va raci des, etc.

Avem asadar ZODIACUL. Oricum ne invartim si ne rasucim tot la el ajungem, caci Zodiacul reprezinta ESENŢA astrologiei. De aceea, prima lectie de Astrologie trebuie sa inceapa cu Zodiacul. De la inceput trebuie sa subliniem ca nu-i vorba de constelatii ci de ZODII, mai clar de cifra 12, a imparti un cerc in 12. Toate celelalte divagatii cu a 13-a zodie "Ophiucus", numai pentru ca acolo se mai observa o constelatie... vom gasi multe astfel de seductii intelectuale, chiar in istoria filosofiei. Avem nevoie si de o minima cunoastere a astronomiei, care ne explica cum constelatiile nu exista realmente intr-un loc, ele fiind formate din stele aflate la distante diferite de noi, dar prin proiectia pe sfera cereasca ele apar in acelasi loc, si obtinem aceste figuri sau constelatii. Aceeasi stiinta ne explica cum "constelatia" Leului de exemplu acopera aproape jumatate si din Zodia Racului, fiind mult mai larga decat "constelatia" astronomica a Racului. Pentru noi pe scurt: Zodiile sunt 12 sectoare de influenta de cate 30 grade de cerc, in care impartim ecliptica. Vom discuta cu alta ocazie cine exercita aceasta influenta, in nici un caz constelatiile. 1. ANUL. Pe scurt, atragem atentia asupra a douasprezece tipologii sociale :
SOBOLANUL ar fi tipul meschinului, oportunistului, CALUL - tipul sociabilului, zapacitului.
BIVOLUL ar fi tipul carieristului, rigidului, CAPRA - tipul mondenului, pretiosului.
TIGRUL ar fi tipul aventurierului, MAIMUŢA - tipul saltimbancului, inventivului.
PISICA ar fi tipul afaceristului, COCOSUL - tipul laudarosului.
DRAGONUL ar fi tipul megalomanului, eroului, CAINELE - tipul contestatarului, cinicului.
SARPELE ar fi tipul lucidului, lacomului, PORCUL - tipul naivului, politicosului.
Aceste tipologii sociale sunt aceleasi cu ale lui Caragiale: Zoe = Capra, Dandanache = Porcul, Tipatescu = Tigrul, Catavencu = Pisica, Ghita = Cainele, Trahanache = Sobolanul, etc. Asemanarea lor cu cele 12 populare zodii este doar o asociere de idei, fiind vorba de o alta influenta decat a Soarelui la nastere, anume de tranzitul lui Jupiter prin cele 12 Zodii (Jupiter in Leu determina anul Maimutei si asa mai departe).
Acestea sunt utile pentru a ne cunoaste tipologia sociala de baza si mai ales pentru a ne cunoaste AFINITATEA reala, adica posibilitatile de colaborare, asociere, parteneriat, prietenie. Din acest punct de vedere, tipurile se grupeaza in patru triunghiuri de afinitate : Sobolan-Dragon-Maimuta, Bivol-Sarpe-Cocos, Tigru-Cal-Caine, Pisica-Porc-Capra. Desigur, relatiile la diferenta de 6,18,30 de ani sunt cele de opozitie, in care are loc o sabotare reciproca, chiar nepremeditata, colaborarea fiind foarte dificila (spre exemplu opozitia dintre Maimuta si Tigru, dintre Bivol si Capra, etc.).
Aceste tipologii se repeta din 12 in 12 ani, insa fiecare an capata O NOTA caracterizata dupa ultima cifra a anului:
NOTA DE METAL e luata de anii care se termina cu cifra 0 sau 1. Individual - rigiditate sociala, general - societate stridenta sau ragusita.
NOTA DE APA e luata de anii care se termina cu cifra 2 sau 3. Individual - fluiditate sociala, general - societate cristalina sau tumultoasa.
NOTA DE LEMN e luata de anii care se termina cu cifra 4 sau 5. Individual - flexibilitate sociala, general - societate variata sau putreda.
NOTA DE FOC e luata de anii care se termina cu cifra 6 sau 7. Individual - stralucire sociala, general - societate insufletita sau incendiara.
NOTA DE PAMANT e luata de anii care se termina cu cifra 8 sau 9. Individual - prudenta sociala, general - societate solida sau seismica.
Anul "chinezesc" incepe cu Luna Noua din Varsator, "revelionul" mai mult o conventie formala, fara legatura cu realitatile cosmice si umane. Anul acesta - 2004, este al Maimutei de Lemn, dar aceasta o vom detalia cu viitoarea ocazie.
2. ZODIA... 3. DECADA... 4. ASCENDENTUL...
Titi, 7 februarie 2004, Constanta

Astrologia sau Astrosofia
In linii mari astrologia se refera la partea tehnica, respectiv fisele personale sau horoscopul. Astrologia este si o faza, o mai lunga sau mai scurta etapa pentru cei care invata acest domeniu, iar astrosofia este domeniul filozofic al astrologiei. Asa cum am mai spus si in alte randuri, dupa ce cunosti astrologia nu mai ai nevoie de ea. Cel putin in privinta particulara. Si totusi ea ramane ca un plan cu predilectie de cercetare, care se refera la realitatea spiritului.
Titi, cu aceasa ocazie ai initiat cursul de Astrologie - Astrosofie, pe care il afisam si pe site, nu doar pe Planeta Painii. Impreuna cu Cele 7 Pacate si Noul Decameron, va fi si Astrosofia; mai trebuie sa asiguram si vasta tema a Jurnalului - cel putin pentru moment, aceste patru capitole sa fie vitrina princeps a Eltei Universitate. Ma bucur si-ti multumesc ca ai abordat acest infinit si etern subiect, absolut necesar civilizatiei - si nu o demonstram astazi, cat aceasta absoluta necesitate a existentei noastre a fost de la bun inceput. Dupa cum vezi, in Cele 7 Pacate aceasta civilizatie impotenta a generat absoluta degenerare. Chiar si in aceste conditii astrologia s-a mentinut prin atatia savanti, si mai ales minunatul Nostradamus. Religia si-a facut datoria, dar nu si dorinta.
Micro-Macro-Mega este triada dimensiunilor Spiritului, fiecare element al acestei triade este o monada, aceasta este alfa si omega, in ea gasim Legea Mentalismului, dar si ultima Lege, a Genului.
Cele trei dimensiuni le regasim in plan subtil cat si util, dar ca o constanta a realitatii absolute, Tabla de Smarald o regasim in fiecare.
Nu-mi doresc sa incep de atat de sus fara sa cunoastem si ce este "atat de jos", si "atat de jos" este farfuria, ca simbol al alimentatiei.
Aspectul alimentar este valabil nu numai pentru incepatori, fiindca Astrologia - Astrosofia la prima vedere pare o stiinta (matematica, fizica), dar in realitate este o constiinta, fiindca inca o data, stiinta foloseste instrumente (materiale), pe cand constiinta instrumente (mentale). Astrologia este o tranzitie intre fizica si metafizica, astrosofia este metafizica. In acest sens alimentatia face parte din initiere, pentru obtinerea imacularii. O etapa paralela cu alimentatia este autoeducatia, care are ca instrument Jurnalul, aici se obtine individualizarea. Putem spune ca astrologia face parte din aceasta paralela a autoeducatiei, aprofundand datele particulare, pentru definirea individualizarii. Aceste doua elemente - imacularea si individualizarea - in momentul cand se concretizeaza, se obtine al treilea element al initierii: impersonalitatea, sau spiritualizarea. Interesant cum intre etapa individualizarii si a spiritualizarii trebuie sa aprofundam monada umana, in acest moment nu mai trebuie sa fim o jumatate, astfel pentru a concretiza si o a treia etapa, ea se poate realiza numai prin dimensiunea umana, pe care o gasim in monada femeie-barbat.
Astrologii de azi fac parte dintr-o tranzitie terifianta, au o predilectie catre dimensiunile malefice, oferind asa-zise horoscoape pe post de testament. Este si firesc, fiindca ceea ce mananca sunt vibratii joase, autoeducatia este josnica, si viata erotica - o aventura a fecundarii. N-au nici o vina - sunt victime, care genereaza victime. Astrologia se afla in mare pericol, fiindca se aprofundeaza stiinta (materialista) impotriva spiritului, a constiintei. Titi, este datoria noastra sa stopam acest... putem spune hobby, sau amatorism exotic, altfel Kali Yuga se poate prelungi...

Ion, Caim, 9 februarie 2004, 4:55.

Astrologie II
“La-nceput, pe cand fiinta nu era, nici nefiinta,
Pe cand totul era lipsa de viata si vointa,
Cand nu s-ascundea nimica, desi tot era ascuns,
Cand patruns de sine insusi odihnea cel nepatruns.
Fu prapastie? Genuna? Fu noian intins de apa?
N-a fost lume priceputa si nici minte s-o priceapa,
Caci era un intuneric ca o mare far’ o raza,
Dar nici de vazut nu fuse si nici ochi care s-o vaza,
Umbra celor nefacute nu-ncepuse-a se desface,
Si in sine impacata stapanea eterna pace..."

"
Sa ne imaginam 12 parinti in loc de doi, fata de imaginea obisnuita. Insa de data aceasta, Pamantul in sine este noul nascut. In jurul bebelusului, cei 12 parinti primordiali stau in cerc, alimentindu-l cu energia necesara cresterii. Ode de slava se desfac in toate directiile Universului, neauzite de urechile fizice... Aceste lucruri s-au intamplat in vremuri imemoriale.
"La inceput"... Omul era unit cu Pamantul, laolalta cu substanta Soarelui si substanta Lunii, in aceeasi nebuloasa calorica primitiva, NOUL NASCUT. Un ghem de substante invizibile, de "ceva" prezent si ne-prezent, fara sa iradieze lumina, ci doar caldura. O constiinta pe cale de-a se naste, inca adormita, purtata pe spiralele spiritului si alimentata cu enorma caldura sufleteasca a celor 12 parinti cosmici.
Abia dupa ce prima creatiune incepe sa se roteasca, sa se desfaca, sa formeze materii noi, Omul se desparte de Soare si de Luna. In acest moment spunem ca s-a nascut o Trinitate, trei principii care devin constiente si active abia dupa separarea lor. Omul ca principiu? Nu suntem obisnuiti cu o asemenea formulare, pare bizara, pare ca apele ne-au luat mintile... Asa si este ... vorbind despre timpul dinaintea timpului, cand "duhul lui Dumnezeu se plimba pe deasupra apelor". Apele acestea erau ape astrale, tesatura din care mult dupa aceea s-a constituit si corpul astral al omului - haina in care visam astazi.
Primul care se desparte este principiul solar, este momentul cand astrofizica explica amorsarea unei reactii termonucleare: s-a aprins o stea.
Principiul sau substanta lunara, isi continua ere la rand evolutia impreuna cu substanta Pamantului si a omului. Trebuie sa intelegem ca substanta Pamantului este tot una cu cea a omului, aceeasi fiinta, acelasi Eu Sunt.
Toate aceste principii si principii... limbajul nostru e prea limitat. Dar in esenta, Principiul este unul singur - mai departe, intelege cine-o vrea...
Eoni la rand trec, pana ce substanta etherica este creata, prin condensare. Este momentul cand substanta lunara incepe sa se desparta de cea umana sau planetara. Din acest moment, Soarele incepe sa nasca, rand pe rand, cate o planeta. Una dupa alta, aceste sfere astrale sunt trimise pe orbite, racindu-se si condensindu-se treptat - prin intreractiunea cu substanta lunara eliberata mai devreme. Ele devin sfere etherice, pe urma sfere de plasma, urmind stadiul gazos - unele oprindu-se aici, fara sa se poata materializa mai mult.
Noi ne gandim la Luna, satelitul acestei planete, dar nu este vorba de el. Substanta sau "principiul" lunar... sau feminin, matern, Yin. LUNA = YIN = SUFLET = SENSIBILITATE. Despre aceste lucruri mai avem azi numai vagi amintiri subconstiente. "Luna, Tu stapan-a marii, peste-a lumii bolta luneci, si trairilor dind viata, suferintele-ntuneci". Luna care s-a condensat in final sub forma actuala nu este Luna primordiala, dar ramane in legatura cu ea. Ce stim noi astazi? Nu ne-am intrebat niciodata ca daca n-am avea Luna pe cer ne-ar fi imposibil sa mergem pe verticala, sau sa iesim din acest corp, noaptea, plecind spre regiunile astrale, taramurile visului... Vedem acolo o mare bucata de zgura, ii spunem satelit natural. In realitate, Pamantul si Luna se invart inca in jurul unui centru de gravitatie comun, chiar si astazi. Dar Luna fiind mult mai mica, avem impresia ca se roteste in jurul nostru.
Nu intamplator vorbim intai despre Luna, asa vag si haotic... Pentru a putea percepe lectia 2 de Astrologie, ceea ce se va declansa confuz in noi referitor la Luna, ne va permite sa intelegem mai multe - cu sufletul, nu cu mintea. Caci chiar daca aceasta stiinta este guvernata de Uranus-intuitia, mai intai avem nevoie ca Luna sa ne permita a ne ridica sufletul pana la ea.
Cu aceasta lectie ne vom duce undeva... mai aproape de sufletul nostru originar, pentru a putea cobori apoi spre detalierea Astrologiei.

Revenim la cei 12 Painti primordiali, caci de ei este vorba - de ZODIAC. La finalul "vremurilor biblice", ale patriarhilor, vedem cum cunostintele despre Zodiac au fost interzise. Nu intamplator, in aceeasi perioada Egiptul isi inchidea portile in fata neofitilor, iar initiatii se pregateau sa mearga in pelerinaj, sa dea binete Marelui Maestru ce se apropia de Pamant.
In aceeasi vreme, stiinta despre Tao si cultul Nemuritorilor din China antica erau date uitarii, in favoarea lui Confucius - mai materialist, mai potrivit pentru vremurile ce urmau. Tibetul, o tara dincolo de varful muntilor, isi incepea lungul drum pentru pastrarea adevarurilor, in vederea "amintirilor despre trecut". Japonia nu se formase inca, asteptind ultima interventie - cea mongola. In America, urmasii atlantilor - aztecii, decazusera intr-o civilizatie materialista, un imperiu sangeros si razboinic. Cei mai luminati din acel popor, deja luau calea muntelui si a junglei salbatice din America Centrala, pentru a intemeia o noua natiune, care sa le continue cunoasterea: civilizatia Maya. In Europa, ultimele
odrasle ale sumerienilor - dacii, inca isi culegeau singuri mierea si-si beau in pace vinul - nu pentru mult timp. Aurul din muntii lor, demult atragea atentia vecinilor mai tineri si mai puternici. In partea cealalta a Europei, ultimii celti se pregateau sa asimileze lectiile ce vor urma. Cultura lor inca era inspirata de vremile apuse ale magicilor druizi.
Centrul continentului era demult locuit de tracii cei barbari, in vreme ce din Nord fosta Hiperboree isi alimenta popoarele cu vechi legende, tainice continuturi... Dar Cezarii isi trimiteau deja armatele in jurul Mediteranei, pentru a o transforma in "mare nostrum". Fenicia fusese demult inghitita de sirieni, pe urma de puternicul imperiu al persilor - dar apucase sa dea lumii inventia sa uluitoare: ALFABETUL. Puternica lumina ce se aprinsese in Grecia pe vremea lui Socrate si a lui Platon, inca mai statea la baza noului stat roman, inca inspirindu-l... Vechea civilizatie din India isi incepuse de mult traiectoria descendenta, stransa in chingile Brahmanilor, departindu-se tot mai mult de magicele perioade vedice. Magnificul Buddha, din gura caruia picura numai intelepciune, reusise totusi sa salveze ce mai era de salvat. 2000 si ceva de ani pe urma, la debutul erei tehnologice, pe valea Indusului - unde odata se nascuse prima civilizatie post-Atlantida, fiii intunericului au reusit sa creeze un stat-fantoma, o tara falsa, adapostul celor dornici de violenta si de razbunare - Pakistanul. Pentru 2.000 si ceva de ani, vinul si-a facut datoria: adancindu-i pe unii in anestezie, amintindu-le altora de Christos...

Miercuri, 11 februarie 2004, Constanta, Titi

Unitate - Trigon - Hexagon - Dodecalog
Noi avem imaginatie dar ea nu ne poate avea pe noi.
Suntem sclavii scopului pentru a invata sa fim stapanii sensului, mai avem inca nevoie de forme pentru a realiza ca suntem continutul lor.
Aceasta galaxie Calea Lactee, o entitate cosmica cu un diametru de 26.000 de ani, privita transversal are forma unei lentile, privita de sus - o frumoasa stea de mare; pe unul din aceste brate se afla Sistemul Solar, suntem departe de centrul galactic, pe care il putem vedea intr-o noapte senina ca o banda alba, ca o cale de lapte. Ea corespunde cu casa a IX-a sau a Sagetatorului - da, este casa intelepciunii, a marelor spirite, si nu?, a marilor calatori pe calea alba a vietii.
La ora actuala omul se afla intre mentalitate si mental, intre egoism si ego, intre individualism si individualitate. Este inca in gestatia cosmica, inca nu percepe propria sa constiinta, si o prima forma de percepere este teama.
As putea spune ca traieste intr-un astral fizic - o continua inconstienta, in cautarea propriei sale eternitati, nedumerit de cele doua experiente: viata incarnata si celalta. Nedumerit de cele doua corpuri, nedumerit de axa astrala prin care cele 12 case sunt in realitate 6, e la un pas de taina monadei; de-abia dupa ce va intelege triada, va realiza ca fiecare element al ei este-o monada...

Ion, Caim, 13 februarie 2004, 3:51.

Astrologie III
Pe 22 decembrie 1989, la 12:20 ora Bucurestiului, 5 planete plus Mijlocul Cerului se aflau in Capricorn (calculat si intreprinzator, conventionalist si incapatanat, serios si responsabil), jucind impreuna (consideram conjunctie sau stelium in cazul de fata) pe scena Casei X (capitala, viata publica, politica de stat, organizarea si administrarea societatii, clasa conducatoare) : Soarele (seful statului si puterea), Uranus (inovatorii, revolutionarii, anarhistii), Neptun (vizionarii si idealistii), Saturn (conservatorii, autoritatile, politia, cenzura) si Mercur (ziaristii, propagandistii, mass-media, afaceristii). 5 planete in Capricorn jucau ca una singura, rolul fiind declamat de Saturn, care era in domiciliul sau. Intreaga lor tensiune era trimisa Lunii (opinia publica, democratii) prin cuadratura ce o primea de la Mercur. Dar tensiunea venea in sanul lor prin opozitia pe care Jupiter (lideri politici, religiosi, de opinie, oameni prosperi si cu legaturi externe, aventurieri, ideologi, oameni cu deschidere si discernamant) o trimitea Soarelui. Exista o diferenta plina de pasiune intre punctele lor de vedere, exact in momentul cand Soarele (seful statului) se gasea pe Mijlocul Cerului (varful carierei). La randul lui, Jupiter juca de pe scena Casei IV (provincia, intimitatile statului, arhivele si istoria nationala, clasele de jos, politici private si dizidente). Putem considera ca toate cele 5 planete din Capricorn primeau opozitia lui Jupiter… Sa mai punctam ca Pluton (oamenii de criza, reactionarii, totalitarii, partizanii violentei) si Marte (armata) jucau impreuna pe scena Casei VIII (finantare externa, criza) in semnul Scorpionului (perseverent si patrunzator, misterios si razbunator, vulcanic si plin de resurse). Luna (opinia publica, democratii) juca pe scena Casei VII (afacerile externe), unde primea o cuadratura si de la Venus (artistii, diplomatii, persoanele mondene) care mai devreme era incurajat de Marte printr-un sextil (aspect ce
nu prea functiona in final, luind drumul cuadraturii). Pluton care juca cum am vazut, il incuraja si el pe Mercur, tor printr-un sextil. Casa IX
(religia, legislatia, comertul international) nu prea gazduia vreun act. In acest timp, CALEA NAŢIUNII era data de Nodul Nord in Casa XII (servicii secrete, prizonieri, drama si suferinta), in Semnul Pestilor (Ion Iliescu, nu intamplator). Nodul Nord primea cea mai puternica cuadratura (toleranta cea mai mica) – si anume a lui Pluton ! Acest aspect a eliberat cea mai mare tensiune, cum s-a vazut din evenimente (extremism, ura, fanatism). Jupiter era singura planeta cu mers retrograd, aflata in exaltare in Semnul Racului (a putut sa exalte emotiile colective). Saturn insa, din domiciliul sau in Capricorn, a fost singura pozitie suficient de puternica pentru a mentine
stabilitatea.
Sa mai amintim ca 1990 a fost Anul Calului de Metal, an in care societatea se manifesta energic dar zapacit, necheza, tropaie, alearga de colo-colo - iar cel propulsat atunci in fruntea statului este un Cal din 1930. Acele zile au fost foarte dinamice iar natiunea romana a avut acea imagine de energie, agresivitate, entuziasm, initiativa, de afirmare de sine – ceea ce corespunde unui Ascendent in Semnul Berbecului. Cu totii am trait acele momente, in care azi descoperim astfel de influente combinate, aceste aspecte planetare - si mai ales importanta metodelor Capricornului (Craciunului) pentru acele momente (5 planete jucau rolul sau). Luna era in ultima faza, astfel ca evenimentele din 22 decembrie 1989 au fost numai explozia unor lucruri acumulate anterior. Ne abtinem sa mai comentam, comentati dumneavoastra !

Pe 22 Ianuarie 2004, la 23:05 ora Bucurestiului, debuteaza Anul Maimutei de Lemn, al 2004-lea an dupa nasterea ipotetica a lui Isus Christos in Nazareth (calendarul catolic universal acceptat), si al 15-lea an dupa evenimentele descrise mai sus. De data aceasta Ascendentul (imaginea de sine a natiunii) este in Balanta: toleranta, nehotarare, cautarea echilibrului, a relatiilor si calmului - toate acestea printr-o exaltare adusa de Venus (stapanul Ascendentului) in Pesti. Sa mai amintim ca Balanta se ocupa cu predilectie de alegeri - facilitind un an electoral...
Titi, Constanta, Luni 8 Martie 2004

ISTORIA SI ASTROLOGIA
Istoria inseamna "uite ce patesti daca nu cunosti astrologie". Acum Titi, astrologia inseamna matematica, la fel ca ca varful aisbergului, si totusi aceasta matematica nu era posibila acum 30 de ani, astfel ca astrologia va lua un avant incomensurabil gratie informaticii.
Mereu ma gandesc la Nostradamus, el a perceput astrologia intr-un stil mental, din aproape in aproape, in sens karmic, cauza si efect.
Astazi astrologia este in ultima faza de boicot, si cei care vor sa o distruga se vor distruge. Astrologia este benefica, cei care n-o cunosc automat devin malefici, si ma bucur pentru primul articol din Astrosofie, faptul ca ai descris - intr-un frumos evantai - zodiacul. El este prima poarta, mai are si o usita care este astronomia, dar oamenii nu cunosc nici zodiacul, si in mod ironic, zodiacul ii cunoaste. Astrologia pe care ne-o oferi de aceasta data este intr-adevar o etapa, da, de sus. Dar daca tot mi-ai scris, orice sus este un jos al unui alt sus. Si daca vrei sa ma-ncanti, descrie un aspect pentru viitor. Aceasta este o alta etapa, dar si ea este un jos sau un real sus, pana la etapa urmatoare sunt unele semietape, asa-zisele progresii, si mai concret astrologia lunara. Dincolo de acestea, astrologia stelelor fixe. In astrologia actuala ne folosim doar de o singura stea, aflata la 19 minute lumina, sau inaltimea Piramidei inmultita cu milionul lui Marco Polo. La fel ca si zodiacul, stelele nu ca ne-ar conduce dar n-au incotro, pana vom descoperi acest incotro. Si ca orice astrolog mi-am dorit sa cunosc macar varful aisbergului din astrologia stelara, mi-au trecut prin fata ochilor aspectele stelare, dar cum spuneam, au trecut. Da, era prea mult. Nostradamus a facut si el aceeasi gafa, dar asa-i in plan-fizic...

Ion, Caim, 10 martie 2004, 3:34.

Planeta Pâinii

Alimentatie Naturala, Auto Educatie, Astrologie, Metafizica, Sexologie
Doresc sa ma inscriu la Planeta Paini

Elta live

Va invitam la transmisiunile online Elta Live in fiecare Luni, Marti, Miercuri, Joi si Vineri de la orele 21:00 (EET).
Subiectele abordate sunt: Alimentatie Naturala, Autoeducatie, Astrologie, Sexosofie, Metafizica, Alternative la sistemele traditionale. In fiecare Marti si Joi se desfasoara cate o ora de exemplificare practica a prepararii unui fel din alimentatia naturala (ciorbe, mancaruri, deserturi), cu elemente componente, metode, tehnologie. Arhive Elta Live